Huskeliste

Ved dødsfald er der en række opgaver, som de pårørende oftest tager sig af.
Hos Elholm Begravelse udfærdiger vi derfor altid en huskeliste (tjekliste) til familien hvor vigtige tidspunkter og aftaler noteres. Huskelisten er delt op, så det klart fremgår hvilke ting der er aftalt, at vi hos Elholm Begravelse gør, samt de ting familien eller de pårørende ønsker at gøre.

Afmelding og nye aftaler

  • Abonnementer: Avis, telefon, internt, licens, kabel-tv, kontokort, leje af tv – computer og hvidevarer, afbetalingsordninger, bogklubber, bibliotekskort; bøger der skal afleveres. Afmelding af el, gas, olie, vinduespudser etc.
  • Praktiske gøremål: Besked til hjemmeplejen, returnering af hjælpemidler, tømning af køleskab & fryser, vande blomster, opvarmning af boligen, snerydning, medicin retur til apoteket, sørge for pasning af kæledyr, jagttegn/våben (-kontakt eventuel politiet ved tvivl), Facebook profil overflyttes til mindeside el.l..
  • Bankkonti: Få en aftale med banken – alle bankkonti spærres i det øjeblik banken får oplysning om dødsfaldet, også “dankortet” og fælleskonti. Vær opmærksom på Betalings Service, og få en samtale med banken om, hvad der skal betales og hvad der skal stoppes.
  • Bolig: Opsigelse af lejekontrakt – boligforening, privatlejemål, ældrebolig m.m.
  • Forsikringer: Bil- og husstandsforsikring m.fl. Som udgangspunkt får forsikringsselskaber besked om dødsfaldet, men hvis forsikringerne skal over i ægtefællens navn, er det nødvendigt, at man selv kontakter dem.
  • Kontingenter: Fagforening, pensionskasse, medlemskaber af klubber og foreninger.
  • Offentlige myndigheder: Tilskud, ydelser og pensionsudbetalinger. Disse udbetalinger standser automatisk, men ikke før de enkelte myndigheder, via døds-anmeldelsen, får kendskab til dødsfaldet. I nogle tilfælde kan det betyde, at der udbetales penge, som der ikke er berettigelse til. Man bør derfor være opmærksom på, at nogle af disse udbetalinger måske skal tilbagebetales.
  • Skat: (Forskudsregistrering) reguleres det følgende år, men det er tilrådeligt at forhøre sig hos SKAT. Dette afsnit er nævnt for at undgå tilbagebetalinger og grimme økonomiske overraskelser. Ægtefæller bør altid kontakte skat med ændringerne.

Hos Elholm Begravelse kan vi selvfølgelig også hjælpe med disse opgaver, hvis det ønskes. Det er en god ide, hvis man som pårørende har gjort sig overvejelser mht. hvilket tøj afdøde skal begraves eller bisættes i. Se evt. oplysningsfilmen fra Danske Bedemænd ved at klikke HER.