Iklædning af afdøde, kisteilægning og eventuel udsyngning

Dør man på hospitalet eller plejehjem kan familien bede personalet iklæde afdøde det ønskede tøj, så familien her kan tage den sidste afsked, med afdøde iklædt eget tøj. Dør man hjemme kan bedemanden eller bededamen være behjælpelig med at iklæde afdøde det ønskede tøj.  Det er familien der bestemmer hvilket tøj afdøde skal iklædes.

Hvis det ønskes, kan afdøde også blive iklædt ”lig-tøj” til herrer er det en hvid bomuldsskjorte og til damerne en hvid enkel bomuldskjole.

Udsyngning er en gammel skik, der giver en ramme og sætter ord og handling på et farvel. Når afdøde er lagt i kiste og skal bæres ud fra sit hjem for sidste gang, har mange brug for en markering, et farvel.
inden  kisten køres i kapellet eller til kirken.

Hvem er vi

Elholm Begravelse udgøres af Christina, Lone, Marianne og Kathrine. Vores mission er at vejlede og hjælpe med at arrangere den helt personlige bisættelse el. begravelse. Vores kontorer er i Allerød, Hellerup og Virum.

Hvad gør vi

Vi rådgiver og vejleder med at arrangere den helt personlige begravelse efter familiens ønske. Vi kan f.eks. varetage afhentning af dødsattest, anmeldelse til begravelsesmyndigheden etc.

Huskeliste

Ved dødsfald er der en række opgaver, som de pårørende selv skal varetage. Derfor har vi lavet en liste over de ting, man bl.a. skal huske, men som vi også kan være behjælpelig med.

Priseksempler

At prissætte en begravelse er ikke som noget andet her i livet. En begravelse er meget personlig og kan ikke gøres om. Vi har derfor valgt at give nogle eksempler på hvorledes det kan gøres.